Piotr Ciemny o dzikich ziołach: to nie snobizm, tylko powrót do korzeni - Zamiast na zakupy do sklepu, idź do lasu. Nie tylko wzbogacisz swoją dietę, ale też uwolnisz głowę - namawia Piotr Ciemny, bloger i autor książek "Dzikie zioła sezonowo" oraz "Chwasty od kuchni". Zobacz więcej na temat: Czwórka STYL ŻYCIA zdrowie dieta rośliny kulinaria Adam Smolarek
Jak gotować "łatwe rzeczy"? Agata Głowacka: w kuchni liczy się freestyle - Nie lubię gotować według przepisów, skrupulatnie odważać, mierzyć i porcjować. W kuchni cenię "radosny freestyle". Podstawową zasadą jest to, by było smacznie, bo gotuje się po to, by się najeść. Ważne są składniki dobrej jakości - mówiła kulinarna instagramerka Agata Głowacka. Zobacz więcej na temat: Czwórka Jakub Jamrozek kulinaria hobby
Poniedziałek zaczniemy rowerowo i kulinarnie Naszym gościem będzie Agata Głowacka, która podpowie jak gotować "łatwe rzeczy". Zajmiemy się też projektem młodych konstruktorów z Poznania, który ma szansę poprawić rowerową pracę kurierów. Zobacz więcej na temat: Czwórka kulinaria
Najlepsze chińskie śniadanie? "Je się na ulicy i w pidżamie" Chińskie jedzenie kojarzy się przede wszystkim z ryżem. Ale kuchnia z tej części Azji ma nam dużo więcej do zaproponowania: pierożki wonton, bułeczki baozi oraz youtiao - śniadaniowy przysmak, który podbija internet. Zobacz więcej na temat: Czwórka STYL ŻYCIA kulinaria kuchnia chińska Kamil Jasieński
Peru - kraj, w którym wszystko smakuje naprawdę - W Peru wszystko jest prawdziwe. Każdy owoc, który jesz, ma tak intensywny smak, że myślisz sobie: o, to jest prawda. Cała prawda o pomarańczy, o papai, o awokado - mówi wokalistka Marita Alban Juarez. Zobacz więcej na temat: Czwórka STYL ŻYCIA jedzenie kulinaria śniadanie Peru Kamil Jasieński
"Roślinna sprawa". Jak sprawić, by kuchnia wege nie była nudna? - Kuchnia bezmięsna może być ciekawa i kolorowa, a przede wszystkim pyszna - przekonuje w Czwórce Dominika Targosz, autorka książki "Roślinna sprawa. Prosta i komfortowa kuchnia pełna warzyw". Zobacz więcej na temat: Czwórka Kamil Jasieński dieta kulinaria
"Korea od kuchni". Smaki Azji to nie tylko kimchi i ryż - Dieta przeciętnego Koreańczyka wcale nie jest lekka: jest obfita w mięso, tłusta, ostra i zawiera dużą ilość cukru - mówiła Anita Raszka, autorka książki "Korea od kuchni". Zobacz więcej na temat: Czwórka korea Kamil Jasieński kulinaria
Grillowanie jako sztuka kulinarna O sposobie na grillowanie Victora Arguinzoniza, właściciela i szef kuchni restauracji Asador Etxebarri, w "Drodze przez mąkę" opowiedzą Małgorzata Minta i Joanna Mróz. Emisja dziś o godz. 11.00. Zobacz więcej na temat: grill Dwójka Łukasz Modelski kulinaria
Smak wakacji w Chorwacji w twoim domu Ten widok i smak znają turyści odwiedzających kraje śródziemnomorskie, zwłaszcza Chorwację. Małe, smażone rybki to jeden z lokalnych przysmaków. Zobacz więcej na temat: Czwórka kulinaria jedzenie dieta
Polska turystyka kulinarna. Czy schabowy może konkurować z pizzą i kimchi? - Polacy sami mówią o sobie, że nie są "patriotami kulinarnymi". Naszą kuchnię traktujemy jako coś oczywistego, a warto zwrócić uwagę, że są w niej produkty, które określić można jako prawdziwe "superfoods" - mówiła Katarzyna Madras, współautorka badań dotyczących znajomości polskich tradycji kulinarnych. Zobacz więcej na temat: Czwórka jedzenie kulinaria Piotr Firan hobby
Sodra, chrzanówka i babka majonezowa. Poznaj regionalne smaki Wielkanocy Kulinarne bogactwo wielkanocnych przepisów jest o wiele bardziej zróżnicowane, niż mogłoby się wydawać. Wszyscy jedzą jajka i zupy, ale czasem jest to barszcz, żur, czasem sodra albo chrzanówka. Zobacz więcej na temat: Czwórka jedzenie kulinaria Wielkanoc Mateusz Kulik
Wielkanocny stół po włosku. Króluje jagnięcina i karczochy. Co z jajkami? We Włoszech wielkanocny stół bywa bardzo różny. Wszystko dlatego, że jest tam aż 20 kuchni regionalnych. Na pewno, w wielu prowincjach, skosztujemy jagnięciny i karczochów. Makaronu też nie zabraknie. Zobacz więcej na temat: Czwórka Kamil Jasieński Wielkanoc tradycja kulinaria Włochy
Polish dog. Czym różni się od zwykłego hot-doga? Polish dog to przekąska z grillowaną kiełbasą, zamiast parówki, w bułce, z obowiązkową cebulą i piklami. Do tego dodawane są też frytki i surówka colesław. Danie powstało w Stanach Zjednoczonych, w Cleveland. Zobacz więcej na temat: Czwórka kulinaria hobby Mateusz Kulik hot dog
Ropa vieja. Jak przygotować kubański przysmak we własnej kuchni? Ropa vieja to połączenie specjalnie przygotowywanego mięsa wołowego z ryżem i warzywnymi dodatkami. Potrawa ta pochodzi z Kuby. Czy ma szansę podbić polskie stoły? Zobacz więcej na temat: Czwórka kulinaria Mateusz Kulik
Chińskie wzorce w naszej diecie. Sukces to holistyczne podejście Wokół nas pełno jest przeróżnych diet, każda reklamowana jako najzdrowsza na świecie. Iwona Zasuwa jest zwolenniczką holistycznego podejścia do naszego organizmu i silnie zindywidualizowanego sposobu żywienia. Zobacz więcej na temat: Czwórka Kamil Jasieński jedzenie dieta zdrowie zdrowie i dieta
Pieczenie - twój chleb powszedni Zapach świeżo upieczonego chleba jest jednym z najpiękniejszych zapachów świata. Możesz go uzyskać bez wyrabiania ciasta, bez specjalnego sprzętu oraz doświadczenia - przekonuje popularna skandynawska blogerka kulinarna Ina-Janine Johnsen w książce "Buła i przyjaciele". Zobacz więcej na temat: Czwórka STYL ŻYCIA kulinaria chleb pieczenie chleba Mateusz Kulik
Natalia Maszkowska: w kuchni gotuję, a nie odtwarzam przepisy Natalia Maszkowska gotuje prosto, szybko, z ogólnodostępnych składników i dla każdego. Nic więc dziwnego, że jej kanał kulinarny na polskim TikToku ma miliony wyświetleń. Zobacz więcej na temat: Czwórka STYL ŻYCIA kulinaria hobby Kamil Jasieński przepisy kulinarne
Przepis na focaccię. Rady Jurka Sobieniaka Jedni twierdzą, że wymyślili ją Etruskowie, inni, że starożytni Grecy. Ale dziś focaccia to symbol kuchni włoskiej, a zwłaszcza z nadmorskim regionem Ligurii. Zobacz więcej na temat: Czwórka kulinaria kuchnia włoska jedzenie STYL ŻYCIA Mateusz Kulik