Zdrowe odżywianie dzieci Dziś w Strefie Rodzica garść porad dotyczących tego, jak uczyć dzieci prawidłowych nawyków żywieniowych. Zobacz więcej na temat: dzieci POLSKIE RADIO DZIECIOM Strefa Rodzica wychowanie zdrowe odżywianie
Śniadanie w pracy. Kanapka to nie wszystko! Co będzie lepsze, jeśli pierwszy posiłek jemy dopiero w pracy - firmowy bufet czy domowy kuferek z przysmakami? Zobacz więcej na temat: jedzenie praca śniadanie zdrowie
Smaki świata według Joanny Łuniewskiej Można podróżować, żeby poznawać inne kultury, ludzi, zwiedzać zabytki. Ale Joanna Łuniewska robi to po to, by odkryć smaki świata. Zobacz więcej na temat: Czwórka hobby podróże
Agnieszka Kręglicka W czwartkowym wydaniu „Strefy Rodzica” gościć będziemy znaną restauratorkę i felietonistkę kulinarną, prywatnie mamę dwójki dzieci – Agnieszkę Kręglicką. Zobacz więcej na temat: Agnieszka Kręglicka dzieci dzieciństwo POLSKIE RADIO DZIECIOM rodzina Strefa Rodzica wychowanie
Jak powstają mrożonki i czy są zdrowe? Co można mrozić, w jakiej temperaturze, czym grozi zamrażanie rozmrożonego jedzenia? O tym w "Nawiedzonych". Zobacz więcej na temat: gotowanie zdrowe odżywianie zdrowie
Organizacje studenckie - inwestycja czy zabawa? Na każdej uczelni wyższej powstają organizacje zrzeszające studentów. Dla jednych to jedynie świetna zabawa, dla innych początek kariery. Zobacz więcej na temat: Czwórka studenci NAUKA studia
Zdrowa żywność w szkołach. Coś się zmieniło? Minęło już niemal dziewięć miesięcy odkąd z półek szkolnych sklepików zniknęły słodycze. Co się zmieniło przez ten czas? Zobacz więcej na temat: Czwórka gotowanie Piotr Firan zdrowie żywność
Czerwony i żółty - kolory, które sprzedają Jak przekonuje gość Jedynki, hipermarkety przyzwyczaiły nas do specyficznego postrzegania kolorów. - Pisałem czerwonymi literami na żółtym tle "brak promocji", a ludzie przychodzili i pytali: "a na co będzie ta promocja?" - opowiada o swoim eksperymencie psycholog koloru. Zobacz więcej na temat: kolor marketing promocja psychologia Roman Czejarek
Jedzenie w plenerze. "Renesans podrobów" - Pod chmurką jadamy przede wszystkim burgery. Popularne są także dania kuchni azjatyckiej, a hitem mają szansę stać się food trucki serwujące tradycyjne smaki kuchni polskiej, czyli podroby - Michał Skoczek, twórca bloga "Street Food Polska". Zobacz więcej na temat: Czwórka Małgorzata Zmaczyńska Mariusz Infulecki moda trendy Ula Kaczyńska
Konsumpcja w teatrze: barek jako członek obsady - Alkohol bardzo często jest motorem napędzającym akcję, a barek w dramacie mieszczańskim wyznacza status społeczny bohaterów - opowiadał krytyk teatralny Jacek Wakar. Zobacz więcej na temat: Dwójka Jacek Wakar jedzenie KULTURA Łukasz Modelski TEATR
Jedzenie w teatrze od kuchni Jak naprawdę wyglądają i co oznaczają kulinaria w spektaklach? O tym porozmawiamy w audycji z cyklu "Droga przez mąkę". Zobacz więcej na temat: jedzenie TEATR
Marieta Marecka i cała prawda o kulinarnym show Marieta Marecka jest gwiazdą show "ABC gotowania". - Wiem, że nie jest tak wszędzie, ale u mnie w programie wszystko jest jadalne i robione na miejscu - mówi. Zobacz więcej na temat: Czwórka gotowanie Karina Terzoni Katarzyna Dydo telewizja
Kulinarna książka wiosny 2016? O kwiatach! - Ta książka przekona was do jedzenia kwiatów. Dajemy jej 10/10 - mówili o publikacji "Jadalne kwiaty" Małgorzata Minta i Łukasz Modelski. Zobacz więcej na temat: książki kuchnia KULTURA literatura Łukasz Modelski Małgorzata Minta
Kuchenne półki pełne dobrych książek Od przepisów z jadalnymi kwiatami po podstawy kuchni polskiej dla obcokrajowców. W "Drodze przez mąkę" porozmawiamy o książkach. Zobacz więcej na temat: książki kuchnia KULTURA literatura
Wiosenna dieta i oczyszczanie organizmu - Jesteśmy pożywką dla bakterii i pasożytów. Często nie zdajemy sobie nawet sprawy z tego, co w nas żyje - mówi Karolina Gruszecka, dietetyk. Zobacz więcej na temat: Czwórka dieta jedzenie Piotr Galus SPORT
"Cmentarz w Pradze" - erupcja kulinarna i spiskowe teorie – Jedzenie w niesłychanej obfitości i wyrafinowane jest tym elementem, który ma uczłowieczyć postać głównego bohatera, skądinąd odrażającą – opowiadała o powieści Umberta Eco "Cmentarz w Pradze" Wanda Klenczon. Zobacz więcej na temat: kuchnia literatura Łukasz Modelski Paryż Umberto Eco Wanda Klenczon
Wiosenna dieta i oczyszczanie organizmu Przyszła wiosna i czas na dietę sportowca. W audycji "4. bieg" podpowiemy Wam więc co i o jakich porach jeść, żeby nie zwariować. Zobacz więcej na temat: Czwórka dieta jedzenie
Kulinarne strony "Cmentarza w Pradze" Umberto Eco W "Drodze przez mąkę" porozmawiamy o - najbogatszym w twórczości zmarłego badacza i pisarza - źródle do historii kulinarnej. Zobacz więcej na temat: Europa kuchnia KULTURA literatura Umberto Eco