Obiady czwartkowe w służbie zdrowiu Polaków Współcześnie cukrzyca jest jednym z najbardziej rozpowszechnionych przewlekłych schorzeń, z którym zmagają się pacjenci. Zobacz więcej na temat: cukrzyca Elżbieta Korczyńska zdrowie
Krótki sezon na szparagi. Jak go wykorzystać? W "A nuż, widelec" namawiamy do jedzenia szparagów i podajemy kilka sprawdzonych sposobów na ich przygotowanie. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka kuchnia przepisy kulinarne szparagi Trójka
Foodsharing - podziel się jedzeniem! Jadłodzielnia to przestrzeń, w której każdy może podzielić się jedzeniem z każdym. Ze specjalnej lodówki weźmiemy produkty, na które mamy ochotę, pozostawiając tam to, czego akurat sami nie potrzebujemy. Zobacz więcej na temat: Aleksandra Jasińska Czwórka Katarzyna Dydo pomoc
Śniadanie w pracy. Kanapka to nie wszystko! Co będzie lepsze, jeśli pierwszy posiłek jemy dopiero w pracy - firmowy bufet czy domowy kuferek z przysmakami? Zobacz więcej na temat: kulinaria praca śniadanie zdrowie
Szparagi na kilka smacznych sposobów Na przykład w sałatce, której siłą jest łatwość wykonania i niewielka ilość składników. Dodatkowo jest ona zdrowa i bardzo smaczna. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka kuchnia przepisy kulinarne Trójka
Odchudzanie: 5 podstawowych błędów Intensywna dieta odchudzająca, spadek wagi, a po kilku miesiącach efekt jojo, czyli powrót do starej wagi i sylwetki. Zobacz więcej na temat: dieta
Qmaj kaszę - miej uśmiechnięte jelita Kasza - to zdrowy produkt zbożowy, który coraz częściej gości na naszych stołach. Śmiało można powiedzieć, że powraca do naszego menu. Zobacz więcej na temat: Anna Depczyńska Czwórka kasza gryczana kasza jaglana kasza jęczmienna kasza manna kuchnia Piotr Firan
Rewolucja w sklepikach szkolnych - czy jest efekt? Minęło 7 miesięcy od zmiany przepisów. Czy uczniowie nie sięgają już po słodkie bułki, chipsy i batoniki? Zobacz więcej na temat: Czwórka dzieci sklep
Kulinarne powroty - tradycja i fermentacja - Poznań, Trójmiasto, Kraków świetnie rozwijają się gastronomicznie, jednak większość trendów wychodzi z Warszawy - mówi Magda z Krytyki Kulinarnej i zdradza nadchodzące mody. Zobacz więcej na temat: Aleksandra Jasińska Czwórka Kamil Jasieński kuchnia moda restauracja
Czego szukamy w restauracji? Naszymi gośćmi będą twórcy Krytyki Kulinarnej. Magda i Jacek lubią odwiedzać restauracje i sprawdzać co oferują swoim klientom. Zobacz więcej na temat: Czwórka restauracja
Hangop - przepis na prosty deser z rabarbarem Ten smakowity pomysł pochodzi z Holandii. Ponieważ w Polsce już wkrótce będzie można cieszyć się świeżym rabarbarem, przedstawiamy przepis na hangop. Zobacz więcej na temat: hobby Holandia Katarzyna Pruchnicka przepisy kulinarne Trójka
Konsumpcja w teatrze: barek jako członek obsady - Alkohol bardzo często jest motorem napędzającym akcję, a barek w dramacie mieszczańskim wyznacza status społeczny bohaterów - opowiadał krytyk teatralny Jacek Wakar. Zobacz więcej na temat: Dwójka Jacek Wakar kulinaria KULTURA Łukasz Modelski TEATR
Dlaczego pokochaliśmy food trucki? Bliżej im do slow foodu niż śmieciowego jedzenia. Food trucki, czyli mobilne bary, znacznie odeszły od swojego pierwowzoru, czyli budek gastronomicznych z lat 90. Zobacz więcej na temat: Magdalena Karczewska Marcin Łukawski moda Trójka
Jedzenie w teatrze od kuchni Jak naprawdę wyglądają i co oznaczają kulinaria w spektaklach? O tym porozmawiamy w audycji z cyklu "Droga przez mąkę". Zobacz więcej na temat: kulinaria TEATR
Zaburzenie łaknienia u najmłodszych Okazuje się, że już nawet kilkuletnie dzieci cierpią na poważna zaburzenia jak anoreksja czy bulimia. Zobacz więcej na temat: dzieci Katarzyna Pruchnicka psychologia Trójka zdrowie
Dieta, czyli nowa odmiana mody Wybór diet jest ogromny: Dukana (tłuszczowa), paleo (dieta człowieka pierwotnego), samurajska (paleo z dopuszczeniem węglowodanów bezglutenowych), wszelkie odmiany diety kulturystycznej... Zobacz więcej na temat: dieta Izabela Woźniak Trójka Wojciech Mann
Nadchodzi czas zielonej sałaty Wiosna za pasem. Przyroda powoli się zieleni. Nam na talerzu pierwsza zazieleni się sałata. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka kuchnia przepisy kulinarne Trójka
Wiosenna dieta i oczyszczanie organizmu - Jesteśmy pożywką dla bakterii i pasożytów. Często nie zdajemy sobie nawet sprawy z tego, co w nas żyje - mówi Karolina Gruszecka, dietetyk. Zobacz więcej na temat: Czwórka dieta kulinaria Piotr Galus SPORT