Fast food jak narkotyki. Im mniej tego jesz, tym lepiej Mówi się, że coraz więcej osób stawia na zdrowe jedzenie, a czasy fast foodów już dawno przeminęły. Niestety to tylko część prawdy. Zobacz więcej na temat: Czwórka Jakub Jamrozek kulinaria zdrowie żywność
Targi w Parmie - kulinarna inspiracja Wyjątkowe targi kulinarne obywają się co dwa lata w Parmie. To jedne z najważniejszych europejskich targów branży żywnościowej. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka kuchnia przepisy kulinarne Trójka
Francuzi przy stole. Jedzenie musi być przyjemnością Joanna Drzazga, antropolog kultury, autorka książki "Pysznie dla rodziny i przyjaciół", opowiedziała w radiowej Jedynce o specyficznym podejściu Francuzów do jedzenia. Zobacz więcej na temat: Francja gotowanie KSIĄŻKA Roman Czejarek
Wyjątkowo rozśpiewane zagadkowe studio W audycji dla naszych słuchaczy zaśpiewało aż tysiąc głosów - odwiedził nas bowiem chór dziecięcy Mille Voci. Zobacz więcej na temat: Andrzej Kruszewicz Dariusz Pieróg dzieci Magdalena Karczewska nadwaga ptaki śpiew
Kuchnia polska a chińska. Azjaci lubią schabowe? Do Czwórkowego studia zajrzy Magdalena Tomaszewska-Bolałek, orientalistka, badaczka kultury żywieniowej. Zobacz więcej na temat: Czwórka kulinaria podróże
Chwasty w kuchni. Niedoceniony skarb natury - Podagrycznik pospolity to roślina, z którą każdy gdzieś się zetknął. Jemy jego łodygi i liście, jest smaczny i bardzo zdrowy - zapewnia Katarzyna Pruchnicka. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka kuchnia przepisy kulinarne Trójka
Obiady czwartkowe w służbie zdrowiu Polaków Współcześnie cukrzyca jest jednym z najbardziej rozpowszechnionych przewlekłych schorzeń, z którym zmagają się pacjenci. Zobacz więcej na temat: cukrzyca Elżbieta Korczyńska zdrowie
Krótki sezon na szparagi. Jak go wykorzystać? W "A nuż, widelec" namawiamy do jedzenia szparagów i podajemy kilka sprawdzonych sposobów na ich przygotowanie. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka kuchnia przepisy kulinarne szparagi Trójka
Foodsharing - podziel się jedzeniem! Jadłodzielnia to przestrzeń, w której każdy może podzielić się jedzeniem z każdym. Ze specjalnej lodówki weźmiemy produkty, na które mamy ochotę, pozostawiając tam to, czego akurat sami nie potrzebujemy. Zobacz więcej na temat: Aleksandra Jasińska Czwórka Katarzyna Dydo pomoc
Śniadanie w pracy. Kanapka to nie wszystko! Co będzie lepsze, jeśli pierwszy posiłek jemy dopiero w pracy - firmowy bufet czy domowy kuferek z przysmakami? Zobacz więcej na temat: kulinaria praca śniadanie zdrowie
Szparagi na kilka smacznych sposobów Na przykład w sałatce, której siłą jest łatwość wykonania i niewielka ilość składników. Dodatkowo jest ona zdrowa i bardzo smaczna. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka kuchnia przepisy kulinarne Trójka
Odchudzanie: 5 podstawowych błędów Intensywna dieta odchudzająca, spadek wagi, a po kilku miesiącach efekt jojo, czyli powrót do starej wagi i sylwetki. Zobacz więcej na temat: dieta
Qmaj kaszę - miej uśmiechnięte jelita Kasza - to zdrowy produkt zbożowy, który coraz częściej gości na naszych stołach. Śmiało można powiedzieć, że powraca do naszego menu. Zobacz więcej na temat: Anna Depczyńska Czwórka kasza gryczana kasza jaglana kasza jęczmienna kasza manna kuchnia Piotr Firan
Rewolucja w sklepikach szkolnych - czy jest efekt? Minęło 7 miesięcy od zmiany przepisów. Czy uczniowie nie sięgają już po słodkie bułki, chipsy i batoniki? Zobacz więcej na temat: Czwórka dzieci sklep
Kulinarne powroty - tradycja i fermentacja - Poznań, Trójmiasto, Kraków świetnie rozwijają się gastronomicznie, jednak większość trendów wychodzi z Warszawy - mówi Magda z Krytyki Kulinarnej i zdradza nadchodzące mody. Zobacz więcej na temat: Aleksandra Jasińska Czwórka Kamil Jasieński kuchnia moda restauracja
Czego szukamy w restauracji? Naszymi gośćmi będą twórcy Krytyki Kulinarnej. Magda i Jacek lubią odwiedzać restauracje i sprawdzać co oferują swoim klientom. Zobacz więcej na temat: Czwórka restauracja
Hangop - przepis na prosty deser z rabarbarem Ten smakowity pomysł pochodzi z Holandii. Ponieważ w Polsce już wkrótce będzie można cieszyć się świeżym rabarbarem, przedstawiamy przepis na hangop. Zobacz więcej na temat: hobby Holandia Katarzyna Pruchnicka przepisy kulinarne Trójka
Konsumpcja w teatrze: barek jako członek obsady - Alkohol bardzo często jest motorem napędzającym akcję, a barek w dramacie mieszczańskim wyznacza status społeczny bohaterów - opowiadał krytyk teatralny Jacek Wakar. Zobacz więcej na temat: Dwójka Jacek Wakar kulinaria KULTURA Łukasz Modelski TEATR