Tamagoyaki, czyli pożywny japoński omlet - Ten japoński omlet jest bardzo szybki i prosty do zrobienia, idealny do zabrania do pracy na lunch - mówi Grażyna Bober-Bruijn, autorka książki "Pyszne do pudełka". Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka kuchnia kuchnia japońska Trójka
"Żywność ekologiczna jest zdrowsza" Lepiej wydać na piekarza niż na lekarza - głosi stare przysłowie. Ekspert przekonuje w Jedynce, że, idąc tym tropem, lepiej wydać więcej na produkty ekologiczne, bo są zdrowsze Zobacz więcej na temat: badania ekologia rolnictwo Roman Czejarek zdrowie żywność
Jak uniknąć pożaru w żołądku? Stres to otwarte wrota do zapalenia błony śluzowej żołądka. By skutecznie z nim walczyć, potrzeba odpowiedniej diagnozy. Zobacz więcej na temat: Grażyna Dobroń Trójka Urszula Kwiatek zdrowie
Jak smakuje jedzenie podane na kartce? - Sam dotyk naczyń, sztućców, które dopasowują się do doznania smakowego, bardzo ciekawie wpływa na zmysły - mówiła w Dwójce Justyna Adamczyk, szefowa polskiego wydania przewodnika kulinarnego Gault&Millau. Zobacz więcej na temat: kuchnia Łukasz Modelski restauracja
Jak smacznie przyrządzić kaszę jaglaną? Kasza jaglana jest bardzo zdrowa, ale nie każdemu odpowiada jej zapach i smak. Na szczęście jest sposób, żeby zminimalizować jej naturalną goryczkę. Zobacz więcej na temat: gotowanie kasza jaglana Katarzyna Pruchnicka kulinaria przepisy kulinarne Trójka zdrowe odżywianie zdrowie
Co robić, żeby zarobić, ale się nie przepracować We wtorkowy poranek zastanowimy się, które z dostępnych na rynku zawodów są najmniej stresujące, ale też dobrze płatne. Zobacz więcej na temat: Czwórka pieniądze praca uzależnienia
Kurczak czy brokuł? Batalia u Filipa Chajzera W kolejnej audycji z cyklu "Piątek, Piąteczek, Piątunio" Filip Chajzer, jego reporterzy i goście audycji stoczyli wielką batalię o to, co powinniśmy jeść. Zobacz więcej na temat: Czwórka Filip Chajzer kuchnia kuchnia wegetariańska
Food Porn - uczta dla ciała i oka Gośćmi będą Daria Pawlewska i Oliwia Gede-Niewiadomska - fotografki, twórczynie niebanalnego magazynu kulinarnego "Kukbuk". Zobacz więcej na temat: Czwórka fotograf fotografia kulinaria
Zdrowe i pyszne batoniki od Jamiego Olivera - To owsiane batoniki z nasionami, owocami i przyprawami. Zawierają uzupełniające się składniki. Np. surowe morele bogate w żelazo, które jest lepiej przyswajalne dzięki obecności witaminy C w pomarańczy - mówi Maria Brzozowska, tłumaczka książek Jamiego Olivera. Zobacz więcej na temat: gotowanie Katarzyna Pruchnicka kulinaria Trójka
Mobilizacja osób w wieku 50+ Dlaczego niewielu pracodawców decyduje się na skorzystanie z doświadczenia osób 50+? Zobacz więcej na temat: 50+ dieta senior
Czy reguła 5 sekund rzeczywiście działa? Zgodnie z tą zasadą, jeśli w ciągu 5 sekund podniesiemy z podłogi jedzenie, nie dostaną się na nie żadne groźne dla zdrowia bakterie i zarazki. Zobacz więcej na temat: higiena Izabela Woźniak Trójka zdrowie NAUKA
Co biegacz powinien jeść zimą? - Dieta zimowa powinna być pełnowartościowa i musi dostarczyć nam wszystkie składniki odżywcze. To trudne, bo mamy ograniczony dostęp do warzyw i owoców - mówi Aleksandra Sulej, dietetyk. Zobacz więcej na temat: bieganie dieta hobby Krzysztof Łoniewski SPORT Trójka
I ty możesz zostać kuchcikiem I na przykład nauczyć się gotować pyszne dania. Dziś u nas szybki feryjny kurs... Zobacz więcej na temat: dzieci gotowanie Joanna Ficińska
Czy dieta-nic pomoże schudnąć? Głodówka, detoks, oczyszczanie organizmu - pod tymi nazwami kryją się modne ostatnio niskokaloryczne diety. - Nie jest to całkowite niejedzenie - mówi dietetyczka Justyna Marszałkowska. Zobacz więcej na temat: Czwórka detoks dieta Justyna Majchrzak Justyna Marszałkowska zdrowe odżywianie zdrowie
Picie herbaty służy naszej harmonii Zielona, czarna, biała, żółta, czerwona. Chińska, japońska, indyjska, gruzińska, afrykańska. Odmian herbaty jest wiele. W Jedynce mówimy, czym między sobą się różnią i na czym polega filozofia ich parzenia. Zobacz więcej na temat: herbata kuchnia kulinaria Małgorzata Raducha
Menu neolitu. Sztuka przetrwania bez dietetyków W audycji "Nawiedzeni" wsiedliśmy w spożywczy wehikuł czasu i przenieśliśmy się tysiące lat w przeszłość, by zajrzeć do garnka prehistorycznych ludzi. Zobacz więcej na temat: Czwórka dieta kuchnia kulinaria Maciej Oswald NAUKA prehistoria
Adoptuj pszczołę,… ale jak? W ramach akcji "Adoptuj pszczołę z Greenpeace" uczniowie mszczonowskiego zespołu szkół skonstruowali innowacyjny ul. Zobacz więcej na temat: gry planszowe pszczoły
Wśród nocnej ciszy. Czy sowa jest bezszelestna? W "Nawiedzonych" poruszymy temat akustycznej strony sowiego życia, a także spojrzymy na jedzenie z dwóch różnych perspektyw. Zobacz więcej na temat: Czwórka HISTORIA KULTURA natura NAUKA przyroda ptaki