Dlaczego pokochaliśmy food trucki? Bliżej im do slow foodu niż śmieciowego jedzenia. Food trucki, czyli mobilne bary, znacznie odeszły od swojego pierwowzoru, czyli budek gastronomicznych z lat 90. Zobacz więcej na temat: Magdalena Karczewska Marcin Łukawski moda Trójka
Jedzenie w teatrze od kuchni Jak naprawdę wyglądają i co oznaczają kulinaria w spektaklach? O tym porozmawiamy w audycji z cyklu "Droga przez mąkę". Zobacz więcej na temat: kulinaria TEATR
Zaburzenie łaknienia u najmłodszych Okazuje się, że już nawet kilkuletnie dzieci cierpią na poważna zaburzenia jak anoreksja czy bulimia. Zobacz więcej na temat: dzieci Katarzyna Pruchnicka psychologia Trójka zdrowie
Dieta, czyli nowa odmiana mody Wybór diet jest ogromny: Dukana (tłuszczowa), paleo (dieta człowieka pierwotnego), samurajska (paleo z dopuszczeniem węglowodanów bezglutenowych), wszelkie odmiany diety kulturystycznej... Zobacz więcej na temat: dieta Izabela Woźniak Trójka Wojciech Mann
Nadchodzi czas zielonej sałaty Wiosna za pasem. Przyroda powoli się zieleni. Nam na talerzu pierwsza zazieleni się sałata. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka kuchnia przepisy kulinarne Trójka
Wiosenna dieta i oczyszczanie organizmu - Jesteśmy pożywką dla bakterii i pasożytów. Często nie zdajemy sobie nawet sprawy z tego, co w nas żyje - mówi Karolina Gruszecka, dietetyk. Zobacz więcej na temat: Czwórka dieta kulinaria Piotr Galus SPORT
Wiosenna dieta i oczyszczanie organizmu Przyszła wiosna i czas na dietę sportowca. W audycji "4. bieg" podpowiemy Wam więc co i o jakich porach jeść, żeby nie zwariować. Zobacz więcej na temat: Czwórka dieta kulinaria
Im głośniejsza muzyka, tym więcej zjadasz Śniadanie czy kolacja jedzone ze słuchawkami na uszach, to już nic dziwnego. A może warto je zdjąć i zjeść mniej i smaczniej? Zobacz więcej na temat: Czwórka Justyna Tylczyńska MUZYKA Piotr Firan
Świąteczne biesiadowanie. Przez żołądek do serca Podczas audycji porozmawiamy o tradycji wspólnego biesiadowania i roli jedzenia w codziennym życiu. Zobacz więcej na temat: Czwórka rodzina święta Wielkanoc
Jedzenie, domy i Hipster Katoliczka W "Dniu Kobiet" spotkamy się z niezwykłym gościem. Młoda blogerka, Hipster Katoliczka na co dzień walczy ze stereotypami i szufladkowaniem ludzi. Zobacz więcej na temat: chrześcijaństwo Czwórka hipsterzy mieszkanie
Na Wielkanoc musi być baba! To ciasto jest obfite, piękne, wyrośnięte, lukrowane. W audycji Agnieszka Kręglicka opowiada o tradycyjnym wielkanocnym wypieku. Zobacz więcej na temat: Agnieszka Kręglicka Katarzyna Pruchnicka przepisy kulinarne Trójka
Włoska, świąteczna jagnięcina Właśnie teraz jest czas, żeby dobrze zaplanować wielkanocne menu. Może nas to uchronić przed przygotowaniem zbyt dużej ilości jedzenia. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka kuchnia włoska Marco Ghia przepisy kulinarne Trójka żywność
Oto smakowita enchilada z kurczakiem Niekoniecznie dietetyczna, za to aromatyczna, ostra, sycąca i dość kaloryczna. Podstawą tej potrawy jest dobrze uwędzony kurczak. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka kuchnia kuchnia meksykańska Trójka
Sól dodaje smaku. I odbiera zdrowie Z najnowszych badań naukowych wynika, że sól spożywana w nadmiarze przyczynia się do otyłości, zwłaszcza u dzieci i młodzieży. Zobacz więcej na temat: przyprawy sól zdrowie zdrowie dziecka żywność
Tamagoyaki, czyli pożywny japoński omlet - Ten japoński omlet jest bardzo szybki i prosty do zrobienia, idealny do zabrania do pracy na lunch - mówi Grażyna Bober-Bruijn, autorka książki "Pyszne do pudełka". Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka kuchnia kuchnia japońska Trójka
"Żywność ekologiczna jest zdrowsza" Lepiej wydać na piekarza niż na lekarza - głosi stare przysłowie. Ekspert przekonuje w Jedynce, że, idąc tym tropem, lepiej wydać więcej na produkty ekologiczne, bo są zdrowsze Zobacz więcej na temat: badania ekologia rolnictwo Roman Czejarek zdrowie żywność
Jak uniknąć pożaru w żołądku? Stres to otwarte wrota do zapalenia błony śluzowej żołądka. By skutecznie z nim walczyć, potrzeba odpowiedniej diagnozy. Zobacz więcej na temat: Grażyna Dobroń Trójka Urszula Kwiatek zdrowie
Jak smakuje jedzenie podane na kartce? - Sam dotyk naczyń, sztućców, które dopasowują się do doznania smakowego, bardzo ciekawie wpływa na zmysły - mówiła w Dwójce Justyna Adamczyk, szefowa polskiego wydania przewodnika kulinarnego Gault&Millau. Zobacz więcej na temat: kuchnia Łukasz Modelski restauracja