Wiosenna dieta i oczyszczanie organizmu Przyszła wiosna i czas na dietę sportowca. W audycji "4. bieg" podpowiemy Wam więc co i o jakich porach jeść, żeby nie zwariować. Zobacz więcej na temat: Czwórka dieta kulinaria
Im głośniejsza muzyka, tym więcej zjadasz Śniadanie czy kolacja jedzone ze słuchawkami na uszach, to już nic dziwnego. A może warto je zdjąć i zjeść mniej i smaczniej? Zobacz więcej na temat: Czwórka Justyna Tylczyńska MUZYKA Piotr Firan
Świąteczne biesiadowanie. Przez żołądek do serca Podczas audycji porozmawiamy o tradycji wspólnego biesiadowania i roli jedzenia w codziennym życiu. Zobacz więcej na temat: Czwórka rodzina święta Wielkanoc
Jedzenie, domy i Hipster Katoliczka W "Dniu Kobiet" spotkamy się z niezwykłym gościem. Młoda blogerka, Hipster Katoliczka na co dzień walczy ze stereotypami i szufladkowaniem ludzi. Zobacz więcej na temat: chrześcijaństwo Czwórka hipsterzy mieszkanie
Na Wielkanoc musi być baba! To ciasto jest obfite, piękne, wyrośnięte, lukrowane. W audycji Agnieszka Kręglicka opowiada o tradycyjnym wielkanocnym wypieku. Zobacz więcej na temat: Agnieszka Kręglicka Katarzyna Pruchnicka przepisy kulinarne Trójka
Włoska, świąteczna jagnięcina Właśnie teraz jest czas, żeby dobrze zaplanować wielkanocne menu. Może nas to uchronić przed przygotowaniem zbyt dużej ilości jedzenia. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka kuchnia włoska Marco Ghia przepisy kulinarne Trójka żywność
Oto smakowita enchilada z kurczakiem Niekoniecznie dietetyczna, za to aromatyczna, ostra, sycąca i dość kaloryczna. Podstawą tej potrawy jest dobrze uwędzony kurczak. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka kuchnia kuchnia meksykańska Trójka
Sól dodaje smaku. I odbiera zdrowie Z najnowszych badań naukowych wynika, że sól spożywana w nadmiarze przyczynia się do otyłości, zwłaszcza u dzieci i młodzieży. Zobacz więcej na temat: przyprawy sól zdrowie zdrowie dziecka żywność
Tamagoyaki, czyli pożywny japoński omlet - Ten japoński omlet jest bardzo szybki i prosty do zrobienia, idealny do zabrania do pracy na lunch - mówi Grażyna Bober-Bruijn, autorka książki "Pyszne do pudełka". Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka kuchnia kuchnia japońska Trójka
"Żywność ekologiczna jest zdrowsza" Lepiej wydać na piekarza niż na lekarza - głosi stare przysłowie. Ekspert przekonuje w Jedynce, że, idąc tym tropem, lepiej wydać więcej na produkty ekologiczne, bo są zdrowsze Zobacz więcej na temat: badania ekologia rolnictwo Roman Czejarek zdrowie żywność
Jak uniknąć pożaru w żołądku? Stres to otwarte wrota do zapalenia błony śluzowej żołądka. By skutecznie z nim walczyć, potrzeba odpowiedniej diagnozy. Zobacz więcej na temat: Grażyna Dobroń Trójka Urszula Kwiatek zdrowie
Jak smakuje jedzenie podane na kartce? - Sam dotyk naczyń, sztućców, które dopasowują się do doznania smakowego, bardzo ciekawie wpływa na zmysły - mówiła w Dwójce Justyna Adamczyk, szefowa polskiego wydania przewodnika kulinarnego Gault&Millau. Zobacz więcej na temat: kuchnia Łukasz Modelski restauracja
Jak smacznie przyrządzić kaszę jaglaną? Kasza jaglana jest bardzo zdrowa, ale nie każdemu odpowiada jej zapach i smak. Na szczęście jest sposób, żeby zminimalizować jej naturalną goryczkę. Zobacz więcej na temat: gotowanie kasza jaglana Katarzyna Pruchnicka kulinaria przepisy kulinarne Trójka zdrowe odżywianie zdrowie
Co robić, żeby zarobić, ale się nie przepracować We wtorkowy poranek zastanowimy się, które z dostępnych na rynku zawodów są najmniej stresujące, ale też dobrze płatne. Zobacz więcej na temat: Czwórka pieniądze praca uzależnienia
Kurczak czy brokuł? Batalia u Filipa Chajzera W kolejnej audycji z cyklu "Piątek, Piąteczek, Piątunio" Filip Chajzer, jego reporterzy i goście audycji stoczyli wielką batalię o to, co powinniśmy jeść. Zobacz więcej na temat: Czwórka Filip Chajzer kuchnia kuchnia wegetariańska
Food Porn - uczta dla ciała i oka Gośćmi będą Daria Pawlewska i Oliwia Gede-Niewiadomska - fotografki, twórczynie niebanalnego magazynu kulinarnego "Kukbuk". Zobacz więcej na temat: Czwórka fotograf fotografia kulinaria
Zdrowe i pyszne batoniki od Jamiego Olivera - To owsiane batoniki z nasionami, owocami i przyprawami. Zawierają uzupełniające się składniki. Np. surowe morele bogate w żelazo, które jest lepiej przyswajalne dzięki obecności witaminy C w pomarańczy - mówi Maria Brzozowska, tłumaczka książek Jamiego Olivera. Zobacz więcej na temat: gotowanie Katarzyna Pruchnicka kulinaria Trójka
Mobilizacja osób w wieku 50+ Dlaczego niewielu pracodawców decyduje się na skorzystanie z doświadczenia osób 50+? Zobacz więcej na temat: 50+ dieta senior