Okupacja od kuchni. Jedzono wrony, gołębie i koty - W ramach systemu kartkowego wprowadzonego przez Niemców, Polak mógł dostać na cały dzień pożywienie wartości 300 kalorii, czyli mniej więcej tyle ile ma kajzerka – mówi Aleksandra Zaprutko-Janicka, autorka książki "Okupacja od kuchni. Kobieca sztuka przetrwania". Zobacz więcej na temat: II wojna światowa Katarzyna Jankowska okupacja niemiecka jedzenie żywność KSIĄŻKA NAUKA
Ciekawostki. Z Instytutu Lotnictwa do... kuchni W "Nawiedzonych" zaserwujemy Wam garść ciekawostek ze świata nauki, a w studiu pojawią się youtuberzy z "Atelier smaku". Zobacz więcej na temat: Czwórka NAUKA technologie
Ile tuzinów pieczonych ostryg jadał Chopin? - Uwielbiał owoce morza. W modnych restauracjach Paryża zamawiało się wówczas nie kilka, lecz kilka tuzinów ostryg - opowiadał Wojciech Bońkowski, autor książki "Chopin gourmet". Zobacz więcej na temat: Dwójka Fryderyk Chopin gotowanie KULTURA Łukasz Modelski
Kompozytor i smakosz. Chopin przy stole Co jadał kompozytor na Majorce z George Sand? I czy prawdą jest jego zamiłowanie do mleka? Prześwietlamy smak Chopina. Zobacz więcej na temat: Fryderyk Chopin gotowanie
"Ch" jak chińskie jedzenie Chińskie jedzenie kojarzy się przede wszystkim z ryżem. Czy rzeczywiście ryż w kuchni chińskiej jest podstawą? Zobacz więcej na temat: kuchnia chińska ryż Smak na tak sushi
„S” jak sezamki Dziś zdradzamy przepis na wyśmienite ciasteczka sezamowe. Zobacz więcej na temat: ciasteczka ciasteczka sezamowe przepisy kulinarne sezam sezamki Smak na tak
Przeterminowane jedzenie? Sprawdź, co ci grozi - Należy sprawdzać terminy przydatności do spożycia zwłaszcza w przypadku produktów, które szybko się psują - mówi dr Karolina Kraśniewska z warszawskiej SGGW. Zobacz więcej na temat: gotowanie jedzenie Justyna Majchrzak zdrowie
"S" jak sałatka dla niejadka Oto specjalna sałatka dla każdego niejadka! Zobacz więcej na temat: Smak na tak przepisy kulinarne sałatki
Bezpieczna żywność - co to znaczy? Na trzy dni przed Światowym Dniem Żywności weźmiemy pod lupę to, co trzymamy w naszych lodówkach. Zobacz więcej na temat: Czwórka zdrowie
"Sekrety Czekolady" - najsłodszy polski blog? Piotr Krzciuk jest czekoholikiem i wie wszystko o tym przysmaku. Tajemną wiedzą podzieli się z nami w audycji Piotra Firana. Zobacz więcej na temat: czekolada Czwórka hobby
Ekskluzywny Menel o modowych zbrodniach Jeden z najpopularniejszych blogerów modowych w Polsce zdradzi nam tajemnice perfekcyjnego wyglądu i opowie o swojej książce. Zobacz więcej na temat: Czwórka KSIĄŻKA moda trendy
"T" jak tort (kanapkowy) Tort zwykle kojarzy się ze słodkim ciastem, przełożonym kremem, ozdobionym świeczkami. Ale nasz będzie inny. Zobacz więcej na temat: kanapki tort Smak na tak przepisy kulinarne
Vloger Piotr Ogiński: gotowanie to ciężka praca Piotr od 10 lat prowadzi popularny videoblog "Kocham gotować", na swoim koncie ma też udział w dwóch kulinarnych programach typu talent show. Do studia Czwórki przyniósł... patelnię! Zobacz więcej na temat: blogosfera Czwórka gotowanie Mariusz Infulecki Michał Migała
"D" jak dinozaur Dziś pomysł na to, jak zwabić dinozaura na... talerz! Zobacz więcej na temat: przepisy kulinarne owoce Smak na tak
Marcin Kuc i jego blog "Jaja w kuchni" Bloger pisze o sobie: "Jestem Marcin. Lubię jeść". Aktualnie bierze udział w konkursie organizowanym w ramach EXPO 2015 , w którym nagrodą jest wyjazd do Mediolanu. Zobacz więcej na temat: blogosfera Czwórka gotowanie Mariusz Infulecki Michał Migała
Przez Stany Zjednoczone z Infuleckim i Migałą W poniedziałki na dobry początek tygodnia podróżujemy po świecie. W najbliższej audycji odwiedzimy Stany Zjednoczone! Zobacz więcej na temat: blogosfera Czwórka podróże rozrywka Stany Zjednoczone zabawa
Opancerzone frykasy. Raki w Finlandii Jak Finowie przyrządzają raki, jak przebiegają uczty rakowe i jakie jest ich kulturowe znaczenie? O tym mówiliśmy w "Drodze przez mąkę". Zobacz więcej na temat: Finlandia kuchnia Łukasz Modelski rak
Młodzi gotują - zupka chińska czy wykwintne danie? Programy kulinarne przyciągają rzesze telewidzów, książki kucharskie należą do bestsellerów, a w internecie królują blogi o jedzeniu. Czy młodzi podchwycili ten trend i masowo ruszyli do kuchni? Zobacz więcej na temat: Czwórka gotowanie młodzież Piotr Firan