Kuchnia końca epoki PRL - Jedzenie jest zawsze istotnym składnikiem kultury. Wtedy się przede wszystkim chodziło do domów - mówi Monika Małkowska, autorka książki "Życie na przekąskę". Zobacz więcej na temat: HISTORIA Jerzy Sosnowski literatura PRL Trójka
Zachcianki - te ciążowe i nie tylko Każdego z nas dopada czasem nagła ochota na jazdę na rowerze, nocny spacer z psem albo zjedzenie czegoś smacznego, np. batonika lub chipsów. Mistrzyniami zachcianek są... kobiety w ciąży. Zobacz więcej na temat: ciąża Czwórka diety Kuba Marcinowicz
Nielegalne menu. Co Polacy jedli pod okupacją – Jeśli ktoś radził sobie na czarnym rynku, coś lepszego mogło trafić do jego spiżarni – mówiła Aleksandra Zaprutko-Janicka, autorka książki "Okupacja od kuchni". Zobacz więcej na temat: Aldona Łaniewska-Wołłk II wojna światowa kuchnia polska KULTURA okupacja niemiecka
Wegetarianizm to pomysł dla każdego? - Tendencje światowe pokazują, że wegetarian jest coraz więcej, więc nie jest to chwilowa moda - twierdzi Cezary Wyszyński, prezes Fundacji Viva!. Zobacz więcej na temat: Czwórka dieta kuchnia wegetariańska psychologia zdrowie
Przepisy kuchni polskiej pod okupacją Zapraszamy na rozmowę o tym, jak radzono sobie podczas okupacji, co jedzono, jak gromadzono i pozyskiwano żywność. Zobacz więcej na temat: II wojna światowa kuchnia polska okupacja niemiecka
Kuchnia roślinna coraz bardziej popularna Przybywa osób, które rezygnują z mięsnej diety. Powstają wege-bary, wegetariańskie przedszkola oraz filmy, takie jak "Wawangarda" Zobacz więcej na temat: Czwórka kuchnia wegetariańska moda trendy
"Smaki Prahy". Filmy, które smakują Odkąd Polacy pokochali gotowanie, chętnie "testują" też filmy o jedzeniu. - Festiwal "Smaki Prahy" zadba o ducha i o ciało. Będą najlepsze kulinarne tytuły oraz degustacja przysmaków - zapowiada organizatorka imprezy. Zobacz więcej na temat: Czwórka FILM Kamil Jasieński kino trend
"Smaki Prahy". Zobacz, jak smakuje kino! Odkąd Polacy pokochali gotowanie, chętnie testują też filmu o jedzeniu. Z myślą o nich powstał festiwal "Smaki Prahy" w Warszawie. Zobacz więcej na temat: Czwórka FILM kino trend
Foodpairing - kunsztowne kompozycje smaków Czekolada ze śledziem lub kawiorem, kalmary ze sfermentowanymi jabłkami i pomidory w pomarańczach. Niebanalne połączenia stały się znakiem rozpoznawczym modnej kuchni. Zobacz więcej na temat: Czwórka diety gotowanie kuchnia Patryk Kuniszewicz smak
„W” jak wanilia W dzisiejszym odcinku podpowiemy jak zamienić wanilię w cukier waniliowy! :) Zobacz więcej na temat: przepisy kulinarne Smak na tak wanilia cukier waniliowy
Foodpairing. Czy istnieje wzór na dobry smak? W czasach, w których wszystko już było, trudno stworzyć coś oryginalnego, co miałoby dobry smak. No chyba, że sięgniemy po foodpairing. Zobacz więcej na temat: Czwórka psychologia rozrywka
„M” jak moździerz Co to jest moździerz? Do czego można go wykorzystać? Zobacz więcej na temat: przyprawy moździerz kuchenny
"Na krzywy ryj", czyli jedzenie ze śmietników Monika Stasiuk to freeganka - je to, co inni wyrzucają do śmieci. Efekty swojej akcji prezentuje razem z kolegą Krzyśkiem w portalu społecznościowym i na kanale "Na krzywy ryj". Zobacz więcej na temat: Czwórka diety ekologia Piotr Firan żywność
„M” jak misz-masz W „Smak na tak” robimy przegląd lodówki. Zobacz więcej na temat: przepisy kulinarne dla dzieci desery
Szlakiem nadmorskich smażalni ryb Tematem przewodnim audycji "Efekt: WOW" będą nadmorskie przysmaki. Co możemy znaleźć w menu restauracji i barów nad Bałtykiem? Zobacz więcej na temat: Bałtyk Czwórka wakacje
Z blogosfery na półki w księgarniach Gościem audycji będzie Magda Cielenga-Wiaterek, autorka popularnego bloga kulinarnego o wdzięcznej nazwie "Zielenina". Zobacz więcej na temat: KSIĄŻKA
Pieczone pierogi W „Smak na tak" zdradzamy przepis na wyśmienite pierogi z serem kozim w wersji pieczonej. Zobacz więcej na temat: pieczone pierogi pierogi pierogi z kozim serem przepisy kulinarne przepisy kulinarne dla dzieci
Restauracje od kuchni. "Wszystko psuje serwis" - Pracodawcy wolą zatrudniać niedoświadczonych pracowników sezonowych. Tymczasem w restauracji liczy się nie tylko smak potraw, ale też wykwalifikowana obsługa - przekonują blogerzy kulinarni i barmani. Zobacz więcej na temat: Czwórka Piotr Firan wakacje