"Gotuj!" - zachęca Tomasz Kuczborski Gościem najbliższej audycji z cyklu "Droga przez mąkę" będzie Tomasz Kuczborski, autor książki "Gotuj!". Emisja dziś o godz. 10.00. Zobacz więcej na temat: gotowanie Dwójka Łukasz Modelski
Natalia Maszkowska: w kuchni gotuję, a nie odtwarzam przepisy Natalia Maszkowska gotuje prosto, szybko, z ogólnodostępnych składników i dla każdego. Nic więc dziwnego, że jej kanał kulinarny na polskim TikToku ma miliony wyświetleń. Zobacz więcej na temat: Czwórka STYL ŻYCIA kulinaria gotowanie hobby Kamil Jasieński
Okonomiyaki - japoński przysmak w twoim domu - Kuchnia japońska ma wiele fajnych smaków, które warto przybliżyć - mówi w Czwórce Daniel Brzeziński, autor kanału kulinarnego. - Okonomiyaki to proste do wykonania danie, które można przygotować na śniadanie, obiad i kolację. Zawsze będzie pyszne. Zobacz więcej na temat: Czwórka kulinaria Japonia jedzenie kuchnia japońska Mateusz Kulik
To nie pizza, to pinsa - jak przyrządzić ją w domu? Pinsa, a właściwie pinsa romana, to rzymska kuzynka pizzy. Pinsa romana nie jest okrągła, ale owalna. Czym jeszcze różni się od włoskiego klasyka? Zobacz więcej na temat: Czwórka Włochy kuchnia włoska jedzenie Mateusz Kulik
Czekoladowe smoothie bowl - pyszny pomysł na śniadanie Płatki owsiane nie muszą być nudne. Wystarczy do nich dodać trochę smakołyków i otrzymujemy wyśmienity przysmak śniadaniowy. Czekoladowe smoothie bowl to nietypowy smakołyk - prosty w wykonaniu i pyszny. Zobacz więcej na temat: Czwórka śniadanie przepisy jedzenie Małgorzata Jakubowska Mateusz Kulik
Carpaccio - smak nie tylko wołowiny Carpaccio, to pochodzące z Włoch danie, jest popularne na całym świecie. U nas traktowane jako przekąska, we włoskiej kuchni pełni również inną rolę. Sprawdzamy jaką i podpowiadamy, jak przygotować je w domu. Zobacz więcej na temat: Czwórka jedzenie Włochy kuchnia włoska potrawy Mateusz Kulik
Przepis(y) na udany wieczór Bruschetty z pieczoną papryką, kukurydza z masłem limonkowym, carbonara z paloną brukselką. Przekąski, sałaty, makarony i desery. Gościem tego wydania audycji z cyklu "Droga przez mąkę" była Małgorzata Minta, autorka książki "Kolacje. 93 przepisy na udany wieczór". Zobacz więcej na temat: Małgorzata Minta Łukasz Modelski Dwójka
City break, pomysły na Święto Niepodległości i muzyka - zacznij piątek z Czwórką W audycji m.in. zdradzimy, jak na śniadanie przygotować hit z internetu, sprawdzimy, gdzie wybrać się na city break, i podpowiemy, jak na sportowo spędzić Święto Niepodległości. Zobacz więcej na temat: Czwórka ciekawostki gra Święto Niepodległości podróże
Dutch baby - sycące danie na chłodne dni Dutch baby, to inny niż wszystkie, pomysł na naleśniki. Puszyste i pyszne danie z owocami sezonowymi jest świetnym urozmaiceniem jesiennego menu. Sprawdzamy jak przyrządzić go w domu. Zobacz więcej na temat: Czwórka jedzenie naleśniki Mateusz Kulik Małgorzata Jakubowska
Mermaid toast - pyszne wspomnienie wakacji Mermaid toast, czyli syrenie tosty to pomysł na niezwykłe śniadanie. Nie tylko pięknie wyglądają, ale także są smaczne. Sprawdzamy jak zrobić je w domu. Zobacz więcej na temat: Czwórka śniadanie tosty Marta Zinkiewicz Mateusz Kulik
Zosia Zalewska: małe kroki, a robią różnicę Zachęca do aktywności fizycznej, zdrowego odżywiania się, ale też niekatowania się dietami. - We wszystkim potrzebny jest umiar. W jedzeniu, ale w rezygnowaniu z kalorii też - podkreśla Zosia Zalewska, znana jako Zalewianka. Zobacz więcej na temat: Czwórka Kamil Jasieński jedzenie media społecznościowe
Przepisy, pomysł na city break i nietypowe aukcje - Czwórka na piątek W audycji m.in. podamy przepis na nietuzinkowe śniadanie, podpowiemy gdzie spędzić city break i opowiemy o niezwykłych przedmiotach, które pojawiają się na aukcjach sztuki. Zobacz więcej na temat: Czwórka podróże Podróże z Czwórką Wenecja jedzenie
Francuski gulasz, czyli… wołowina po burgundzku Wołowina po burgundzku to pyszne, aromatyczne danie jednogarnkowe. Sprawdzamy, jak przyrządzić przysmak francuskich chłopów w domu. Zobacz więcej na temat: Czwórka jedzenie przepisy kuchnia Mateusz Kulik Burgundia
Unicorn noodles, studia i dobra muzyka - zacznij z nami piątek W audycji m.in. zdradzimy jak przygotować hit z internetu, czyli unicorn noodles, sprawdzimy, co warto studiować i zaprosimy na felieton DJ-a Berta. Zobacz więcej na temat: Czwórka sztuki wizualne lato ciekawostki
Ryba po grecku, ziele angielskie. Tajemnice nazw potraw Barszcz ukraiński, ryba po grecku, karp po żydowsku, pierogi ruskie – skąd wzięły się te nazwy? Jak się okazuje, nie w każdym przypadku nawiązują one do miejsc ich faktycznego pochodzenia. Tajemnice skrywające nazwy popularnych dań i przypraw odsłoniła przed nami dr Ewelina Kwapień, językoznawczyni z Uniwersytetu Warszawskiego. Zobacz więcej na temat: Trójka Witold Lazar Michał Fedusio kulinaria przepisy tradycja Ukraina STYL ŻYCIA przyprawy ryba po grecku ryba pierogi ruskie pierogi kuchnia
Barszcz ukraiński na liście UNESCO. Jak przyrządzić go zgodnie z tradycją? Barszcz ukraiński stał się kolejną potrawą wpisaną na światową listę niematerialnego dziedzictwa UNESCO. Ta zupa często gości także w polskich domach, choć, jak się okazuje, przyrządzamy ją nieco inaczej, niż robi się to na Ukrainie. Nasz reporter Michał Fedusio odwiedził jedną z warszawskich restauracji specjalizujących się w ukraińskiej kuchni, by sprawdzić, jak przyrządza się tradycyjny barszcz ukraiński. Zobacz więcej na temat: Trójka Witold Lazar Michał Fedusio kulinaria UNESCO przepisy zupy buraki tradycja Ukraina STYL ŻYCIA
Akcja Big Jump. "Rzeki i morza są ważne. Zwróć na nie uwagę" - To akcja edukacyjna. Swój symboliczny gest na rzecz ochrony przyrody może wykonać każdy, niezależnie gdzie się znajduje - nad rzeką, jeziorem czy Bałtykiem, a nawet w domu z miską wody - mówił Przemysław Nawrocki z WWF Polska. Zobacz więcej na temat: Czwórka Małgorzata Jakubowska obiad jedzenie chłodnik
Chłodnik niejedno ma imię. Jak przyrządzić go w domu? Lato w pełni, a w gorące dni przyda się nieco ochłody. W upały zamiast ciepłej zupy doskonały będzie chłodnik. Sprawdzamy, jak go przyrządzić w domu. Zobacz więcej na temat: Czwórka Małgorzata Jakubowska obiad jedzenie chłodnik