Dlaczego warto ograniczyć spożycie mięsa? – Nie chodzi o to, żebyśmy nagle wszyscy przeszli na wegetarianizm – mówi gość audycji Katarzyny Pruchnickiej. Po prostu czasami warto odmówić sobie dań mięsnych. Dlaczego? Zobacz więcej na temat: Trójka STYL ŻYCIA Katarzyna Pruchnicka gotowanie przepisy kulinarne przepisy
Baba czy mazurek? Jeżeli stoją Państwo przed takim przedświątecznym wyborem, to Katarzyna Pruchnicka podpowiada: – I baba, i mazurek! Zobacz więcej na temat: Trójka STYL ŻYCIA Katarzyna Pruchnicka gotowanie
Przepis na idealny barszcz ukraiński Jest aromatyczny, nietłusty mimo wędzonej słoniny, a dzięki dodatkowi w postaci soku wyciśniętego z surowych buraków – intensywny w smaku i kolorze. Zobacz więcej na temat: Trójka Katarzyna Pruchnicka STYL ŻYCIA kuchnia polska gotowanie
Dlaczego słoik łatwiej otwiera się po uderzeniu w denko? – Może tutaj chodzić o szybką zmianę ciśnienia – tłumaczy dr Tomasz Rożek. Zobacz więcej na temat: Trójka STYL ŻYCIA ciekawostki Marcin Łukawski Tomasz Rożek
Jak nie marnować jedzenia? Zazwyczaj kupujemy za dużo, po czym wyrzucamy czerstwe pieczywo czy zepsute warzywa do kosza. Co zrobić, aby nie marnować jedzenia i przy okazji nie tracić pieniędzy? Zobacz więcej na temat: Trójka STYL ŻYCIA Katarzyna Pruchnicka gotowanie przepisy kulinarne
Cukierniczy design. Jak projektować słodycze? Torty przypominające kamień, ciastka niczym marmur i zamsz. Słodycze w najlepszych cukierniach przypominają coraz bardziej designerskie przedmioty niż znane nam słodycze. Zobacz więcej na temat: Czwórka kulinaria hobby Beata Kwiatkowska kuchnie świata
Prawdy i mity o jajkach Jajko to coś wspaniałego i bogatego w różnorodne składniki. Jako jedyny produkt niemięsny zawiera niezbędne aminokwasy, których nie produkuje ludzki organizm. Zarówno białko, jaki i żółtko to bomby witaminowe, które m.in. poprawiają wzrok, wygląd skóry. Zobacz więcej na temat: jajko jajecznica jajko na miękko jajko na twardo żywność Sława Bieńczycka STYL ŻYCIA zdrowie i dieta
Nie poddawać się upływowi czasu Podobno zmartwienie przyspiesza starość - ale nawet jeśli je masz - możesz je podzielić z innymi dojrzałymi osobami i… nie poddać się upływowi czasu. A ten bywa łaskawy dla osób aktywnych, pomagających innym i pełnych pogody ducha. Zobacz więcej na temat: senior smutek starość zdrowie Piotr Skarga mieszkanie
Dlaczego René Redzepi zamknął restaurację Noma? Uznawana za najlepszą na świecie restauracja Noma została przed rokiem zamknięta, mimo że na stolik w kopenhaskim lokalu trzeba było czekać tygodniami. Skąd ta decyzja? Zobacz więcej na temat: Trójka Katarzyna Pruchnicka STYL ŻYCIA gotowanie Dania restauracja Małgorzata Minta
"Cwibak to taki przedwojenny keks, tylko lepszy" – Cwibak zachwyca teksturą i tym, że zachowuje bardzo długo świeżość. Pomimo tego, że to biszkopt, to pod wpływem bakalii jest cały czas tak fajnie wilgotny – mówiła w Trójce Monika Śmigielska, miłośniczka polskiej kuchni międzywojennej. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka ciasta wypieki Trójka STYL ŻYCIA
Kulinarny wachlarz smaku na kanale na Pascala Brodnickiego Kanał jest miejscem, które łączy kilka niezależnych projektów kulinarnych. Autorzy stworzyli sześć kanałów o różnorodnej tematyce, które dzięki Tubie przeplatają się w jednym miejscu w sieci. Zobacz więcej na temat: Czwórka Kamil Jasieński jedzenie blog vlog vloger youtube
Filmowa kuchnia... od kuchni Filmy to doskonałe źródło inspiracji, jeśli chodzi o urządzanie wnętrz, a w szczególności kuchni. Anna Oporska inspiruje się filmowymi kuchniami. A wiadomo, że w każdym filmowym domu musi być odpowiednia kuchnia. Zobacz więcej na temat: kino jedzenie
Boskie uniesienia w kulinarnej opowieści Malki Kafki Zwykło się mówić, że nie ocenia się książki po okładce, ale w tym przypadku ta formuła w ogóle się nie sprawdza. Okładka książki "God Food. Boska kuchnia Malki Kafki" robi wrażenie i sporo mówi o tym, co znajdziemy w środku. Zobacz więcej na temat: Czwórka KSIĄŻKA kulinaria Kamil Jasieński kuchnia wegetariańska kuchnie świata
Ballada o rybaku i złotej rybce W Radiu dzieciom spotkanie z dr Witaminką i jej asystentem panem Dietetyczkiem. Dziś o rybach, dzięki którym mamy zdrowe serca i nabieramy odporności. Zobacz więcej na temat: Joanna Ficińska dzieci jedzenie
Chef Watson, czyli dania z komputera Zbliża się pora jedzenia, lodówka prawie pusta, a w głowie kompletnie brak pomysłu na przygotowanie obiadu czy kolacji. Co zrobić? Zasięgnąć rady Chefa Watsona! Zobacz więcej na temat: Trójka Katarzyna Pruchnicka gotowanie przepisy kulinarne STYL ŻYCIA
Pizza, czyli najpopularniejszy posiłek na świecie Wczoraj świętowaliśmy tłusty czwartek, objadając się pączkami. Dziś mamy kolejny pretekst, aby dogodzić naszym podniebieniom. 9 lutego obchodzimy Międzynarodowy Dzień Pizzy! Zobacz więcej na temat: Trójka STYL ŻYCIA pizza Włochy kuchnia włoska
Jaki powinien być idealny pączek? Tłusty czwartek to zdecydowanie dzień pączków. Co zrobić, aby nie stać w kolejkach do cukierni? Katarzyna Pruchnicka i jej gość zdradzają kilka sprawdzonych przepisów. Zobacz więcej na temat: Trójka Katarzyna Pruchnicka tłusty czwartek pączki przepisy kuchnia polska
Włoskie pomysły na tłusty czwartek Zapewne każdy z nas skusi się w tłusty czwartek na co najmniej jednego pączka. Warto jednak odmienić to święto każdego łakomczucha. Włoski kucharz Marco Ghia podpowiadał w Trójce, jak zaskoczyć nasze kubki smakowe. Zobacz więcej na temat: Trójka Katarzyna Pruchnicka Marco Ghia kuchnia włoska tłusty czwartek pączki gotowanie STYL ŻYCIA