Ula Sołtan-Zadroga: wolę pokazywać wege opcje, niż promować jedzenie mięsa Autorka profilu "Zaraz się najem" często wychodzi z domu i jada na mieście, ale ze swoimi obserwującymi dzieli się też autorskimi przepisami np. na kluski śląskie z pistacjami i gorgonzolą albo zupę orzechowo-sezamową. Zobacz więcej na temat: Czwórka Kamil Jasieński jedzenie obiad dieta wegetarianizm STYL ŻYCIA kuchnie świata Zobacz także
Vienio i Numer Raz gotują na święta Świąteczne smaki w wersji vege - takie potrawy proponuje raper z zespołu Molesta. Zobacz więcej na temat: Vienio Numer Raz święta Czwórka Zobacz także
Świąteczna uczta. Niektórzy zjedzą nawet 10 tys. kalorii Przeciętny Polak zje podczas świątecznego dnia 6 tys. kalorii - takie wyliczenia, obejmujące jeden świąteczny dzień, przedstawia prof. Danuta Figurska–Ciura, ekspertka ds. żywienia z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu. Zdradza, że niektórzy pozwalają sobie na jeszcze więcej, nawet na 10 tys. kalorii. Zobacz więcej na temat: POLSKA Wigilia Święta Bożego Narodzenia żywność jedzenie kuchnia kulinaria zdrowie
Vienio i Numer Raz gotują na święta Przed Wigilią odpalcie audycję "Numer sam w kuchni" i zainspirujcie się kulinarnymi pomysłami dwóch hiphopowców. Zobacz więcej na temat: Vienio Czwórka święta
Michał Mirlak z przepisami na święta Zanim zaczniecie szykować dania na Święta, koniecznie posłuchajcie jak kulinarnie przygotowuje się do nich "specjalista od dań mięsnych" z profilu @zabojczopyszna_mirlak. Zobacz więcej na temat: święta Wigilia Michał Mirlak Kamil Jasieński Czwórka Zobacz także kulinaria przepisy
Wspólne gotowanie z dziećmi? To bardzo dobry pomysł na rodzinne spędzenie czasu Czy rodzinne gotowanie to dobry sposób na wspólne spędzanie czasu? Oczywiście, że tak! Szczególnie teraz, w okresie przedświątecznym, kiedy jesteśmy w naszej kuchni częściej i dłużej, warto zaprosić do gotowania czy pieczenia nasze dzieci. W ten sposób możemy nauczyć najmłodszych samodzielności. Zobacz więcej na temat: jedzenie Agnieszka Kunikowska Zobacz także dziecko rodzice Sebastian Gołębiewski kuchnia
Potrawy na święta. Przygotowujemy je sami czy zamawiamy? Czy Polacy przygotowują świąteczne potrawy osobiście, czy jednak idą trochę na skróty i decydują się na catering? O tym w "Tylko szczerze" Laura Osęka, psycholożka i psychodietetyczka SWPS. Zobacz więcej na temat: Zobacz także Krzysztof Grzybowski Laura Osęka kuchnia
Magia kuchni. Prekursorka warsztatów kulinarnych w Polsce o wspólnym gotowaniu Kuchnia - miejsce magiczne z wielu powodów. Co takiego magicznego znajduje się w kuchni? Czy to prawda, że w tym miejscu częściej otwieramy się na innych ludzi niż w innych miejscach? Zobacz więcej na temat: Trójka Zobacz także Katarzyna Stoparczyk
ODDASZFARTUCHA ze swoją czwartą książką - To książka imprezowa, nie tylko świąteczna. Dedykowana na rodzinne spotkania, z myślą o tych, którzy chcą urządzić fajne przyjęcie - opowiada o swojej książce Tomasz Strzelczyk. Zobacz więcej na temat: Czwórka Zobacz także Tomasz Strzelczyk Kamil Jasieński przepisy kulinarne
Gotowanie na gazie jest jak bierne palenie Opary powstające podczas użytkowania kuchenek gazowych mogą wywoływać kaszel, powodować złe samopoczucie lub bóle głowy. Gaz ziemny nie jest bowiem paliwem ekologicznym. Jest po prostu paliwem mniej szkodliwym niż węgiel. Wciąż pozostaje jednak szkodliwy zarówno z perspektywy ochrony klimatu, jak i ochrony naszego zdrowia. Zobacz więcej na temat: Trójka Zobacz także Paulina Górska zdrowie gaz ziemny
Polacy potrafią w pizzę. Dwie polskie pizzerie w gronie najlepszych na świecie Polska kuchnia po raz kolejny znalazła się w centrum uwagi międzynarodowych rankingów dzięki spektakularnym osiągnięciom dwóch polskich pizzerii. Sieć "Olio welovepizzanapoletana" zajęła 36. miejsce w prestiżowym rankingu "50 Top World Artisan Pizza Chains 2024" dla sieci restauracji, a pabianicka pizzeria "Zielona Górka" została wyróżniona w zestawieniu "50 Top Pizza World 2024", plasując się na 97. pozycji wśród najlepszych pizzerii świata. Zobacz więcej na temat: gospodarka polska kuchnia włoska kulinaria pizza ranking restauracja
Bartek Kieżun i chorwacki tygiel smaków Położenie geograficzne i historyczne losy Chorwacji sprawiają, że kulinarnie i kulturowo to niezwykle dobrze wymieszany tygiel, w którym znajdziemy ślady Rzymian, Greków, Turków, Austriaków czy Węgrów. - Jak mogło się to wymieszać, skąd różne smaki się tu wzięły, jest tym, co mnie w kuchni najbardziej interesuje - mówi Bartek Kieżun, autor "Chorwacji do zjedzenia". Zobacz więcej na temat: Czwórka Kamil Jasieński Bartek Kieżun Chorwacja STYL ŻYCIA podróże kuchnia
Obiady czwartkowe w "Popołudniówie". W stylu chorwackim i kaszubskim To będzie prawdziwa czwartkowa, Czwórkowa uczta. Nasze studio odwiedzą Bartek Kieżun i Ewa Szczęsna, czyli włoska mama. Zabiorą nas w swój kuchenny świat. Z Bartkiem poznamy smaki Chorwacji, z Ewą przysmaki Kaszub. Zobacz więcej na temat: kuchnia Czwórka
Książka kucharska "Smaki świata" Zuzy Lisowskiej - Gotowanie to moja pasja, którą zaszczepiły we mnie mama i babcia - mówi Zuza Lisowska, miłośniczka podróży i mistrzyni kuchni. W przeszłości brała udział w programie MasterChef, a teraz przedstawia swoją pierwszą książkę kucharską, która zabierze czytelników w kulinarną podróż dookoła świata. Zobacz więcej na temat: Czwórka kuchnia kulinaria restauracja Michał Witak Numer Raz Zuza Lisowska podróże
To prawdziwy grzyb-zabójca. 90 proc. śmiertelnych zatruć Muchomor zielonawy, zwany również sromotnikowym, jest najbardziej trującym grzybem w Europie. Odpowiada za 9 na 10 śmiertelnych przypadków zatrucia grzybami. Wszystko przez niezwykle silne toksyny. Zobacz więcej na temat: POLSKA przyroda grzyby zatrucie przeszczepy
Jak zostać królem życia? Trzeba mieć swoje pasje. Arturowi Zuchniakowi ich nie brakuje! Artur Zuchniak tworzy profil dla ludzi, którzy tak jak on lubią dobrze jeść. Swoją kulinarną pasję łączy z miłością do mody. Poznajcie "Króla Jedzenia" znanego też jako "Modny Arczi". Zobacz więcej na temat: Czwórka Kamil Jasieński influencerzy blog media społecznościowe moda STYL ŻYCIA
Dania instant. Co oznaczają dla naszego organizmu? W audycji "Tylko szczerze" wraz z dietetyk Ewą Bieniak rozmawialiśmy o daniach gotowych (instant). Co oznaczają dla naszego organizmu? Zobacz więcej na temat: dieta Krzysztof Grzybowski
Karolina Smyk, autorka bloga "Smyk w kuchni": najgorsze, co można sobie zrobić, to jedzenie byle jak Trzymać się sztywno przepisu na wypieki czy eksperymentować ze składnikami? Czy własne pieczywo może być zdrowsze i smaczniejsze od tego, które możemy kupić w sklepie? O tym mówiła w studiu Czwórki Karolina Smyk, autorka kulinarnego bloga "Smyk w kuchni". Zobacz więcej na temat: Czwórka Numer Raz Michał Witak pieczenie chleba chleb chleb żytni chleb razowy chleb orkiszowy kulinaria